top of page

Cât Costă o Proteză Dentară în Vaslui în 2024?

Restaurarea unui zâmbet sănătos și a funcționalității complete a danturii este esențială pentru sănătatea orală și starea generală de bine a fiecărui individ. Însă, pentru unii, lipsa tuturor sau a unor dinți poate fi o provocare, afectând atât aspectul estetic, cât și capacitatea de a mesteca și a vorbi cu încredere. Aici intervin protezele dentare, soluții personalizate și adaptabile care refac arcul dentar și restabilesc funcția pierdută a dinților.


Proteza dentară realizată in clinica Stomatologica Elite BioDental vaslui

La Clinica Elite BioDental, ne-am dedicat să oferim cele mai bune soluții pentru fiecare pacient în parte. Prin urmare, suntem încântați să vă prezentăm acest articol informativ, care detaliază tipurile de proteze dentare disponibile, avantajele și dezavantajele acestora, precum și prețurile practicate în cadrul clinicii noastre.


Vă invităm să explorați mai departe cum protezele dentare pot contribui la restabilirea zâmbetului și la îmbunătățirea calității vieții.


Ce tipuri de proteze există?


Proteze Dentare Fixe:

Aceste proteze sunt ancorate permanent în gură și nu pot fi îndepărtate de către pacient.


Proteza dentară pe implanturi realizată in clinica Stomatologica Elite BioDental vaslui

Ele includ:

  • Proteze pe Implanturi: Soluții permanente și stabile, ancorate pe implanturi dentare sau pe dinții naturali. Acestea oferă stabilitate și funcționalitate îmbunătățită, dar necesită o intervenție chirurgicală inițială și o igienă orală riguroasă.


Proteze Dentare Mobile și Mobilizabile:

Aceste proteze sunt temporare sau semi-permanente și pot fi îndepărtate de către pacient pentru igienizare.


Proteza dentară realizată in clinica Stomatologica Elite BioDental vaslui


  • Proteze dentare mobile: Proteze clasice care pot fi scoase din gură de către pacient pentru curățare și igienizare.

  • Proteze dentare mobilizabile: Proteze care pot fi ajustate și îndepărtate de către pacient, oferind un echilibru între stabilitate și flexibilitate.Cea Mai Bună Proteză Dentară în Vaslui

Clinica bine dotata cu medici cu experienta care realizeaza lucrări de buna calitate. Amabilitatea si seriozitatea sunt la cote foarte inalte! –Florin Dumitrașcu

În clinica Elite BioDental, oferim o gamă largă de proteze dentare, adaptate nevoilor și preferințelor fiecărui pacient. De la proteze totale, care înlocuiesc întreaga dantură lipsă, la proteze parțiale și scheletate, care oferă soluții mai precise pentru pierderea parțială a dinților, clienții noștri beneficiază de o varietate de opțiuni adaptate.
Proteza dentară realizată in clinica Stomatologica Elite BioDental vaslui

La Elite BioDental, avem toate tipurile de proteze dentare disponibile. De la fixe la mobile și de la scheletate la elastice, oferim soluții personalizate pentru fiecare pacient


Prețuri Accesibile și Servicii Profesionale


În timp ce prețurile pentru protezele dentare pot varia în funcție de complexitatea lucrării și materialele folosite, la Elite BioDental, oferim servicii de înaltă calitate la prețuri accesibile. Echipa noastră de medici specialiști sunt aici pentru a vă asigura că veți primi cea mai bună proteză dentară, adaptată nevoilor și bugetului dumneavoastră


Fiecare tip de proteză este conceput pentru a satisface nevoile individuale ale pacienților noștri, combinând estetica, funcționalitatea și confortul.


Descoperiți mai jos detalii despre fiecare tip de proteză și prețurile asociate pentru a vă ajuta să luați decizia potrivită pentru sănătatea și zâmbetul dumneavoastră.Prețurile protezelor dentare la Elite BioDental


Proteze Dentare Totale:

Avantaje: Oferă o soluție completă pentru restaurarea întregii arcade dentare. Sunt estetice și pot îmbunătăți funcția masticatorie și vorbirea.

Dezavantaje: Necesită un timp de adaptare inițial și pot cauza uneori disconfort în primele zile.

Indicații: Potrivite pentru cei care au pierdut toți dinții și doresc o soluție permanentă și estetică.

Preț: Proteza totala acrilica cu capse: 1,350.00 lei

Preț:Proteza Acrilică Parțială/Totală: 1,998.00 lei


Proteze Dentare Parțiale:

Avantaje: Pot fi o opțiune mai economică decât protezele totale și pot fi mai confortabile.

Dezavantaje: Necesită dinți naturali pentru ancorare și pot necesita ajustări periodice.

Indicații: Potrivite pentru cei care au pierdut doar câțiva dinți și doresc o soluție eficientă și estetică.

Preț: Proteza Unilaterală: 1.498,00 lei


Proteze Dentare Scheletate:

Avantaje: Sunt mai stabile și oferă o mai bună distribuție a forțelor masticatorii. Sunt mai subțiri și mai confortabile decât alte tipuri de proteze.

Dezavantaje: Necesită dinți naturali pentru ancorare și pot fi mai costisitoare decât alte opțiuni.

Indicații: Potrivite pentru cei care au pierdut mai mulți dinți și doresc o proteză mai stabilă și estetică.

Preț: Proteza Scheletizată cu Croșete Turnate: 2.498,00 leiProteza dentară realizată in clinica Stomatologica Elite BioDental vaslui

Proteze Dentare pe Implanturi:

Avantaje: Oferă o soluție permanentă și stabilă pentru înlocuirea dinților lipsă. Restaurează funcția și estetica zâmbetului în mod natural.

Dezavantaje: Necesită o intervenție chirurgicală inițială pentru inserarea implanturilor.

Indicații: Potrivite pentru cei care au pierdut unul sau mai mulți dinți și doresc o soluție durabilă și estetică.

Preț: Proteza pe Implant: De la 2.898,00 lei


Proteza Premium Candulator cu Dinți din Compozit:

Avantaje: Oferă o estetică deosebită și rezistență crescută în timp.

Dezavantaje: Pot fi mai costisitoare decât alte opțiuni.

Indicații: Potrivite pentru cei care caută o proteză dentară de înaltă calitate și rezistență.

Preț: Proteza Premium Candulator cu Dinți din Compozit: 2.498,00 lei


Proteze Dentare Cu Magnet și Capse:

Avantaje: Asigură o fixare sigură și confortabilă a protezei, fără necesitatea utilizării adezivilor dentari.

Dezavantaje: Pot necesita ajustări periodice pentru a menține fixarea optimă.

Indicații: Potrivite pentru cei care doresc o proteză mobilă ușor de îndepărtat și de curățat.

Preț: Proteza Scheletizată cu Attachment-uri: 3.498,00 lei


Protezele elastice:

Avantaje: Oferă confort și flexibilitate, adaptându-se la mucoasa orală.

Dezavantaje: Pot fi mai puțin stabile decât alte tipuri de proteze, mai ales în cazul persoanelor cu rezorbție osoasă avansată.

Indicații: Potrivite pentru cei care au nevoie de o soluție temporară sau pentru cei care nu pot opta pentru alte tipuri de proteze mai rigide.

Preț: Proteza elastică: 2,898.00 lei


Întrebări frecvente despre protezele dentare:


Cum îmi îngrijesc protezele dentare?

Pentru a vă asigura că protezele dumneavoastră dentare rămân în stare bună și curate, este important să le periați zilnic cu o perie de dinți moale și un detergent neabraziv special destinat protezelor. De asemenea, este recomandat să le păstrați în apă sau în soluție de curățat proteze când nu le purtați, pentru a evita deshidratarea materialului.


Proteza dentară realizată in clinica Stomatologica Elite BioDental vaslui

Protezele dentare trebuie înlocuite?

Da, protezele dentare trebuie înlocuite la un interval de timp, de obicei între 5 și 7 ani, datorită uzurii naturale și a schimbărilor posibile în structura osului și a gingiilor, care pot afecta ajustarea protezei.


Protezele pot aluneca sau cădea?

Da, este posibil ca protezele să alunece sau să cadă, mai ales dacă nu sunt ajustate corect. Dacă întâmpinați astfel de probleme, este indicat să vizitați medicul dentist pentru ajustări sau reparații. Folosirea unui adeziv pentru proteze poate oferi, de asemenea, un plus de stabilitate.


Pot dormi cu protezele dentare?

Este recomandat să scoateți protezele dentare pe timpul nopții pentru a permite gingiilor să se odihnească și pentru a reduce riscul de infecții și iritații. De asemenea, aceasta este o bună ocazie de a curăța și a dezinfeca protezele.


Cât de des ar trebui să merg la dentist dacă port proteze dentare?

Este recomandat să vizitați dentistul cel puțin o dată pe an pentru un control general, chiar dacă purtați proteze dentare. Medicul poate verifica starea protezelor și a sănătății orale generale.


Protezele vor afecta modul în care vorbesc?

Inițial, este posibil să întâmpinați dificultăți în vorbire, dar acestea sunt temporare. Cu timpul, veți învăța să vorbiți normal purtând protezele dentare. Dacă persistă probleme de vorbire, consultați medicul dentist pentru ajustări.


Există alternative la protezele dentare tradiționale?

Da, există mai multe alternative moderne la protezele tradiționale, inclusiv protezele pe implanturi, care oferă o stabilitate mai mare și un confort crescut, simulând într-o mai mare măsură dinții naturali.


Protezele dentare pot fi reparate în caz de deteriorare?

În clinica noastră, lucrăm în strânsă colaborare cu tehnicieni dentari de elită, cu o vastă experiență în domeniu, pentru a vă asigura că reparațiile efectuate sunt de cea mai înaltă calitate.
Dacă proteza dumneavoastră prezintă fisuri, rupturi sau dacă ați pierdut un dinte din proteză, vă încurajăm să reveniți în clinica noastră pentru a beneficia de servicii de reparație profesioniste și personalizate.


Care sunt opțiunile de plată disponibile pentru protezele dentare?

Indiferent de tratamentul de care ai nevoie, la Clinica Elite BioDental, găsești soluții de plată care să se potrivească bugetului tău. În parteneriat cu TBI Bank, oferim opțiuni de plată flexibile în rate, astfel încât să poți accesa îngrijirea dentară de calitate fără a te îngrijora în privința costurilor.


Dacă ești în căutarea celor mai bune soluții pentru îngrijirea dentară, Clinica Elite BioDental îți stă la dispoziție cu opțiuni variate și prețuri competitive. Nu contează dacă ai nevoie de proteze totale sau parțiale, soluțiile noastre personalizate sunt concepute pentru a-ți reda zâmbetul și confortul.


Pentru a găsi cea mai adecvată soluție de protezare pentru nevoile tale dentare,te invităm să ne contactezi. Echipa noastră de specialiști este dedicată să îți ofere îngrijirea de care ai nevoie pentru un zâmbet sănătos și strălucitor. Nu amâna să investești în sănătatea și frumusețea zâmbetului tău! Apelează acum la numarul de telefon al Clinicii Elite BioDental și fii gata să zâmbești din nou cu încredere!Komentáře


bottom of page