top of page

Implantul Dentar Fast&Fixed

Actualizată în: 16 apr.

Ghidul complet pentru a înțelege sistemul de implanturi Fast & Fixed


În fața provocărilor stomatologice moderne, atunci când tratamentele conservatoare nu mai sunt o opțiune, dinții aflați în impas primesc o nouă șansă prin vituțea implanturilor dentare. Într-o lume unde lipsa totală de dinți devine o realitate, medicul chirurg devine artistul contemporan al zâmbetelor perfecte prin intermediul procedurii Fast & Fixed. Cu o abordare inovatoare, 4-6 implanturi sunt inserate simultan, indiferent de poziția pe arcadă, transformând întregul proces într-un spectacol de restaurare orală.


Implanturile dentare, cea mai bună opțiune de înlcuire a dinților lipsă.

Pacient satisfăcut in clinica Elite Biodental Vaslui, după o intervenție de implant dentar

În acest ghid captivant, vom dezvălui misterele implanturilor dentare și ale sistemului revoluționar Fast & Fixed. Veți descoperi nu doar ce sunt aceste implanturi, ci și cum pot transforma complet experiența dvs. în materie de sănătate orală. De la fundamentalele implantologiei până la inovația adusă de Fast & Fixed, vom deschide ușa către o lume a dinților ficsi într-o zi. Astfel, veți înțelege nu doar procedurile, ci și beneficiile, contraindicațiile și aspectele cheie pe care oricine ar trebui să le cunoască. În plus față de informațiile de bază, veți afla sfaturi practice și insidere din lumea stomatologiei moderne, pregătindu-vă să faceți alegeri informate pentru sănătatea dvs. orală.


Conținutul articolului:


 

Ce este Implantul Dentar Fast&Fixed?


Implantul dentar Fast & Fixed este o intervenție chirurgicală gândită pentru a simplifica tratamentul implanto-protetic, acest protocol chirurgical elimină etapele tradiționale, asigurând în același timp o stabilitate de lungă durată pentru implanturi. Deși a fost inițial conceput de Bredent, procedura poate fi adaptată și cu alte sisteme de implanturi, cum ar fi Anthogyr, Strauman, Zimmer, Inno, Megagen și altele. Astfel, Fast & Fixed deschide calea către o evoluție în tratarea pierderii dentare, oferind soluții eficiente și durabile.


Deși a fost inițial conceput de Bredent, procedura poate fi adaptată și cu alte sisteme de implanturi, cum ar fi Anthogyr, Strauman, Zimmer, Inno, Megagen și altele. Astfel, Fast&Fixed deschide calea către o evoluție în tratarea pierderii dentare, oferind soluții eficiente și durabile.


Fast & Fixed oferă o soluție cea mai eficientă și rapidă pentru pacienții care se confruntă cu pierderea tuturor dinților sau cu instabilitatea acestora. Aceștia vor putea să mănânce și să vorbească cu încredere, simțindu-se în largul lor în orice situație.


Implantul dentar tradițional vs Fast&Fixed


Restaurarea dinților pierduți este esențială pentru calitatea vieții și starea generală de sănătate orală. În acest context, alegerea dintre implantul dentar tradițional și procedura Fast & Fixed poate genera întrebări legitime.


Implantul dentar tradițional: Eleganță în detaliu


Implantul dentar tradițional reprezintă o opțiune consacrată pentru înlocuirea dinților lipsă. Acesta implică inserarea individuală a implanturilor, oferind o soluție personalizată și detaliată. Implantul dentar tradițional este adesea recomandat în cazurile cu spații edentate reduse și necesită o perioadă de vindecare înainte de montarea lucrării protetice.


Fast & Fixed: Rapiditate și eficiență într-o singură ședință


Pe de altă parte, procedura Fast & Fixed este sinonimă cu rapiditatea și eficiența. Inserarea a 4-6 implanturi într-o singură ședință oferă o soluție imediată pentru cei care au pierdut toți dinții sau se confruntă cu instabilitatea acestora. Această abordare rapidă elimină multiplele faze ale tratamentului tradițional, permițând pacienților să plece acasă cu un zâmbet nou în aceeași zi.implant dentar in clinica stomatologica Elite BioDental, Vaslui


Când se recomandă procedura de implant Fast&Fixed?


Procedura de implant Fast&Fixed este recomandată într-o varietate de situații, fiind o soluție optimă în cazurile de pierdere totală a dinților sau atunci când aceștia își pierd stabilitatea. Printre situațiile în care se poate apela la această procedură se numără:


Pierderea totală a dinților: Fast&Fixed devine o opțiune excelentă atunci când pacientul a suferit pierderea tuturor dinților.

Boala parodontală avansată: Pentru persoanele care se confruntă cu boala parodontală în stadii avansate, procedura poate fi o soluție stabilă și eficientă.

Instabilitatea dinților existenți: Atunci când dinții naturali devin instabili și nu mai pot fi salvati prin tratamente stomatologice conservatoare, implanturile Fast&Fixed oferă o alternativă solidă.

Dorința de o soluție rapidă: Pentru cei care doresc o soluție rapidă și stabilă pentru restaurarea zâmbetului, Fast&Fixed permite inserarea a 4-6 implanturi într-o singură ședință.

Intoleranță la protezele mobile: Persoanele care nu pot tolera protezele mobile găsesc în procedura Fast&Fixed o alternativă confortabilă și durabilă.Tipuri de Implanturi Fast&Fixed


Implanturile Fast & Fixed pe 6 implanturi

Protocolul de implanturi pe 6 unități se concentrează pe maxilar, mai precis pe arcadele superioare. Procedura implică plasarea a 6 implanturi dentare: 2 în regiunea frontală și câte 2 în fiecare zonă laterală a maxilarului, cu o înclinație de aproximativ 30-45°. Această abordare ingenioasă permite instalarea implanturilor fără a necesita adiție osoasă, cu condiția ca nivelul de resorbție osoasă să nu fie semnificativ. De asemenea, înclinarea strategică conferă o rezistență crescută și pe termen lung a implanturilor.


Implanturile Fast & Fixed pe 4 implanturi


Procedura de implanturi Fast & Fixed pe 4 unități este adaptată pentru restaurarea arcadei inferioare, respectiv a mandibulei. Această abordare se bazează pe alegerea a 4 implanturi, beneficiind de o densitate osoasă crescută în comparație cu maxilarul. Similar procedurii pe 6 implanturi, 2 implanturi sunt inserate în zona frontală, iar celelalte două în zonele laterale. Deoarece mandibula prezintă anumite structuri anatomice ce necesită o atenție deosebită, plasarea înclinată a acestor implanturi aduce avantajul utilizării unor implanturi mai lungi, consolidând astfel rezistența și stabilitatea sistemului. Această variantă reprezintă o soluție eficientă pentru pacienții care doresc să redobândească funcționalitatea și estetica zonelor inferioare ale cavității bucale.Etapele de Tratament Fast&Fixed


1. Inițierea tratamentului implanturilor: Consultație și planificare detaliată

În prima fază a acestui proces revoluționar, experții noștri în stomatologie vă vor ghida printr-o consultație comprehensivă și o planificare detaliată. În colaborare strânsă între medicul chirurg și medicul protetician, evaluarea clinică vă asigură că fiecare aspect al terenului dentar este examinat în detaliu. Această etapă inițială stabilește direcția tratamentului, pregătind terenul pentru următoarele faze cruciale.


2. Diagnostic avansat în Implantologie: Rolul cheie al radiografiilor și CT-urilor

Pentru a asigura o intervenție precisă și personalizată, analizăm în profunzime structura osului, identificând defectele și conturând nervii esențiali. Radiografiile panoramice și CT-urile ne furnizează informații esențiale, iar această etapă este esențială pentru înțelegerea completă a nevoilor pacientului și pentru evitarea oricăror complicații.


3. Precizie în faza de amprentare: Fundamentul pentru un tratament reușit

Înainte de a începe orice procedură, medicul protetician va efectua o amprentare meticuloasă a dinților, esențială pentru analiza inițială și pentru crearea mușcăturii corecte. Această etapă facilitează următoarele procese, iar rezultatele precise contribuie la succesul tratamentului Fast & Fixed.


4. Implanturi cu precizie: procedura chirurgicală detaliată

Stabilitatea pe termen lung și rezultatele optime încep cu intervenția chirurgicală atent planificată. Medicul chirurg, înțelegând în profunzime situația din CT și radiografii, va efectua inserarea implanturilor într-o procedură de aproximativ 3-4 ore. Această fază, sub sedare sau nu, este crucială pentru succesul general al tratamentului.


5. Refacerea arcadelor și provizorii ingenioase: O mușcătură corectă în următoarea zi

Medicul protetician preia comanda pentru a se asigura că lucrarea protetică provizorie nu numai că se potrivește perfect, dar și că vă puteți relua activitățile cotidiene rapid. Această abordare ingenioasă permite pacientului să experimenteze un zâmbet nou în cel mai scurt timp posibil.


6. Osteointegrarea și finalizarea: Garanția durabilității și calității

După intervenție, implanturile trec printr-un proces de vindecare și osteointegrare, asigurându-se că sunt complet integrate în structura osului. Finalizarea tratamentului survine la câteva luni de la inserarea implanturilor, oferindu-vă o lucrare protetică definitivă de calitate superioară.


7. Durată totală a tratamentului: Realism și așteptări

Deși intervenția chirurgicală în sine durează câteva ore, întregul proces, de la evaluare până la finalizare, poate implica o perioadă mai lungă, determinată de analize și investigații. Este esențial să vă așteptați la o perioadă de recuperare și vindecare, asigurându-vă că rezultatele sunt pe deplin satisfăcătoare.pacienta fericita in clinica Stomatologica Elite BioDental după o intervenție chirurgicală de implanturi Fast&Fixed


Implantul Dentar Fast&Fixed: Avantaje și Dezavantaje


Avantaje:


Număr redus de implanturi: Procedura Fast&Fixed se remarcă prin eficiența sa, necesitând doar 4-6 implanturi pentru a restabili întreaga arcadă dentară. Această abordare minimă maximizează beneficiile estetice și funcționale.

Zâmbet nou într-o singură zi: Unul dintre cele mai mari avantaje este capacitatea de a pleca acasă cu un zâmbet nou în aceeași zi a intervenției chirurgicale. Pacienții se bucură rapid de transformarea estetică și funcțională.

Eliminarea vizitelor multiple: Față de procedurile clasice, Fast&Fixed reduce nevoia de vizite repetate la cabinetul stomatologic. Aceasta aduce beneficii semnificative persoanelor cu un stil de viață aglomerat.

Osteointegrare eficientă: Procedura promovează o osteointegrare rapidă a implanturilor în os, asigurând stabilitate pe termen lung și rezistență îmbunătățită.

Adaptare rapidă: Cu un număr redus de implanturi și o intervenție eficientă, pacienții se adaptează mai rapid la prezența noilor dinți și la funcțiile lor naturale.


Dezavantaje:


Costuri implicate: Procedurile Fast&Fixed pot fi asociate cu costuri mai ridicate decât alternativele tradiționale, motiv pentru care este esențială o discuție detaliată cu echipa medicală.

Perioadă de recuperare: Deși pacienții pot reveni la activitățile obișnuite într-un timp relativ scurt, procesul de vindecare completă poate dura câteva luni.

Evaluare riguroasă: Nu toți pacienții sunt eligibili pentru procedura Fast&Fixed. Este necesară o evaluare riguroasă a stării de sănătate și a condițiilor dentare pentru a determina eligibilitatea.

Rezultate depinzând de colaborare: Succesul pe termen lung al procedurii implică o colaborare strânsă între pacient și echipa medicală, în special în ceea ce privește igiena orală și urmărirea recomandărilor postoperatorii.

Adaptare inițială: Unii pacienți pot experimenta o perioadă inițială de adaptare la prezența noilor dinți și la modificările funcționale, fiind necesară răbdare și susținere.Care Sunt Costurile Sistemului de Implant Dentar Fast&Fixed?


Investiția într-un zâmbet durabil și funcțional prin intermediul sistemului Fast&Fixed poate varia în funcție de mai mulți factori. Este important să înțelegeți că aceste costuri reflectă avantajele semnificative pe care procedura le aduce, iar o discuție deschisă cu echipa medicală vă poate oferi o estimare mai precisă în funcție de cazul dvs. particular.


Factori care influentează costurile:


Numărul de implanturi: Costurile vor fi afectate de numărul de implanturi necesare pentru restaurarea arcadelor dentare. Sistemul Fast&Fixed oferă eficiență cu un număr redus de implanturi, comparativ cu alte metode.

Necesitatea de augmentare osoasă: Dacă există deficiențe ale osului, poate fi necesară o augmentare osoasă suplimentară, ceea ce poate influența costurile totale ale procedurii.

Materialele folosite: Calitatea și tipul de materiale utilizate pentru implanturi și lucrarea protetică pot influența costurile. Materialele de înaltă calitate pot oferi rezultate durabile.

Complexitatea cazului: Cazurile mai complexe, care necesită intervenții adiționale sau abordări personalizate, pot implica costuri suplimentare.

Analize și investigatii: Costurile includ adesea analizele, investigațiile și procedurile preoperatorii necesare pentru evaluarea detaliată a stării de sănătate a pacientului.


Cum să vă planificați bugetul:


Consultația Inițială: Discutați cu echipa medicală în cadrul consultării inițiale pentru a obține o evaluare detaliată a cazului și o estimare a costurilor.

Opțiuni de finanțare: Clinica noastră stomatologică colaborează cu TBI Bank pentru a oferi opțiuni de finanțare flexibile. Aflați mai multe despre planurile de plată care pot face procedura mai accesibilă aici.pacienta in clinica Elite BioDental, ii se explica procedura de implanturi Fast&Fixed


Contraindicații pentru implantul dentar Fast&Fixed?


Intervențiile stomatologice, inclusiv cele pentru implanturile dentare Fast&Fixed, pot fi contraindicate în anumite situații medicale. Este esențial să luăm în considerare starea generală a pacientului și să identificăm potențialele riscuri asociate. Printre contraindicații se numără:


Afecțiuni cardiologice necontrolate: Pacienții cu probleme cardiace, în special atunci când acestea nu sunt sub control, pot prezenta riscuri în timpul intervențiilor stomatologice.

Afecțiuni hematologice cu risc crescut de sângerare: Persoanele cu tulburări ale sistemului sanguin, care implică un risc crescut de sângerare excesivă, pot necesita precauții suplimentare sau pot fi contraindicate pentru implanturile dentare.

Tratament cu bifosfonați: Utilizarea bifosfonaților în tratamentele medicale poate induce osteonecroză și poate influența procesul de vindecare a implanturilor dentare.

Alte afecțiuni generale necontrolate: Există diverse afecțiuni generale care pot contraindica intervențiile stomatologice. Este crucial ca pacienții să obțină avizul medicilor specialiști înainte de a opta pentru implanturi dentare Fast&Fixed.


Aceste informații sunt furnizate cu scopul de a evidenția importanța evaluării medicale prealabile și de a asigura siguranța și eficacitatea procedurilor stomatologice. Pentru o decizie informată, consultați întotdeauna echipa medicală și specialiștii în domeniu.

Comments


bottom of page